Kina på en budget? Visst går det!

Kina är så mycket mer än bara en mur. Orientens pärla bär på tusenårig historia och gömmer många undersköna, mystiska platser. Helt klart ett land du måste besöka minst en gång i livet, och även om en resa till andra sidan jorden kostar pengar kan du faktiskt uppleva Kina med en stram reskassa.
Peking eller Shanghai? Eller kanske landsbygden? Misstaget många som reser till Kina gör är att försöka se ALLT på en vecka, vilket är helt orimligt. Många arrangörer erbjuder specialpaket där man trycker in så mycket det bara går, dessvärre på bekostnad av både upplevelsen och dina besparingar eftersom dessa upplägg brukar bli dyra.

 

Här är fem solida tips för att finansiera din Kinaresa:

 

Leta billiga flygstolar
Flyg till Kina är relativt dyra, men priserna varierar och du kan hitta flygstolar till bra priser om du inte är så kräsen när det kommer till avgångstider och bekvämlighet. Jämför olika Kinaresor här.

 

Specialisera din vistelse
Semester och stress hör inte ihop. Läs på och välj ut en plats du tycker verkar lite extra intressant istället. Att resa runt från plats till plats innebär många hotellvistelser och transportkostnader. Men några avstickare blir det säkert ändå.
Bo spartanskt
Lyckligtvis är det inte speciellt dyrt att bo i Kina, speciellt om du kan tänka dig att dela rum med vänner eller andra resenärer. Det finns budgetrum för så lite som 20 kronor natten.
Köp mat på marknaden
Att prova på de lokala delikatesserna ingår ju i varje resa värd namnet och här slår du två flugor i en smäll, då du kan köpa mängder av fina råvaror för en spottstyver på marknaden. Samtidigt kostar det inte speciellt mycket att äta en tvårättersmiddag med dryck på en restaurang. Räkna med en hundring per måltid ungefär.

Ta ett lån och res med stil
Mittens rike blir så klart en härligare upplevelse om du inte behöver snåla fullt så mycket. Genom en låneförmedlare så som advisa.se/låna-pengar/ (vilka jag själv använt) kan du ansöka om privatlån till bra ränta och få personlig hjälp hela vägen fram till att pengarna finns på ditt konto. En fördel här är att du kostnadsfritt kan jämföra erbjudanden från olika banker för att se vilket lån som passar din ekonomi bäst.

 

Trevlig resa!